ORDBOG

A

AFFILIATE

B

B

C

C

H

HOSTING

Din hjemmeside bliver hostet af et hosting firma, hvor du har et webhotel. Et hosting firma har en række af servere, som hver indeholder plads til meget store mængder data. De sørger for, at serverne bliver vedligeholdt, således at din hjemmeside virker næsten 100% af tiden.

L

LINKS

Et link er en henvisning til en anden side eller punkt på en hjemmeside og gemmer sig ofte under fx tekst, knapper eller billeder. Det fungerer helt simpelt ved, at man klikker på fx billedet, som indeholder et link, og så bliver man sendt videre til en linkede hjemmeside. Links kan være interne eller eksterne. Et internt link henviser til et sted på den hjemmeside, man er på. Et eksternt link henviser til en anden hjemmeside.

S

SEO

SEO er en engelsk forkortelse af Search Engine Optimization og betyder på dansk søgemaskineoptimering, som har sit eget punkt, hvor du kan læse mere om det.

SØGEMASKINEOPTIMERING

Hvis du gerne vil findes i en Google søgning, skal der laves en grundig søgemaskineoptimering. Men hvad er det lige præcis, det indebærer? Faktisk er det temmelig omfattende. For en årrække tilbage, da Google var ny på markedet (det er næsten svært at forestille sig, at Google engang var lille bitte…), skulle man lave nogle overskrifter, tilføje en række søgeord i baggrunden og evt. snyde lidt ved at skrive en masse søgeord med hvid skrift på hvid baggrund, og så var der gode muligheder for at blive fundet i en Google søgning.

Det er meget, meget langt fra nutidens søgemaskineoptimering! Der er rigtigt mange parametre, som spiller ind – mange flere end jeg kan opremse her, men nogle af de vigtige er:

Brug de mest relevante søgeord for din virksomhed “tilpas” mange gange og de rigtige steder, hvilket bl.a. er i sidetitlen, sidens url (adresse), i teksten, i overskrifter.

Links er rigtigt gode og vigtige og har i mange år været at betragte som måske det vigtigste element for en god søgemaskineoptimering.

W

WEBHOTEL

Et webhotel er en mængde plads, som du har til rådighed på en server hos et hosting firma. På dit webhotel har du fx din hjemmeside liggende.

WORDPRESS

WordPress er verdens mest udbredte CMS-system. Flere end 20% af verdens hjemmesider er lavet i WordPress, som blev udviklet i 2003.